***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Борисов: Най-важното са промените в Конституцията. COVID отново набира сила


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 6 октомври   

 

„ Най-важното са измененията в Конституцията, сред първо и второ четене могат да се водят полемики и до декември месец всичко това да се чуе.  

Това, което години наред се говореше – за разделянето на Висш съдебен съвет, за повече съдии, за по-малко прокурори, за по-малко политика. 

Това за мен са значителните неща. Мисля, че по значимите тематики – постоянно съм слагал Христо Иванов пред линия, тъй като това го работи от години и аз му се поверявам. 

Гордостта ми блика отвред. В нашето съглашение с ПП-ДБ е записано, че при ротацията – всеки министър минава на оценка. 

Още през днешния ден може да схванат какво е да ръководят без нас, в случай че се придържам към тона на Кирил Петков. Това съобщи Бойко Борисов пред публицисти, съобщи кореспондент на Novini.bg.

***

Още горделивост блика и тука…

Основните фактори, заради които младежите в България отсрочват основаването на деца са още веднъж ниските приходи и неналичието на сигурност, обърна внимание Димитър Ганев.

Според проучването на " Тренд " 76% показват точно ниските приходи, а неналичието на сигурност 52%.

***

Самоубийството на Цветан Цеков в ареста е сериозен случай, сподели пред публицисти шефът на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ основен комисар Ивайло Йорданов.

Той уточни, че по случая, с изключение на следствие, тече и дисциплинарна инспекция.

***

***

Новите случаи на COVID-19 през последното денонощие са 266, демонстрират данните, оповестени в Единния информативен портал.  

Един пациент е умрял в резултат на заболяването.

***

Комисията за скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (U.S. Securities and Exchange Commission - SEC) е завела дело против бизнесмена Илон Мъск в опит да го принуди да свидетелства по отношение на процедурата, обвързвана с пазаруването на обществената мрежа " Туитър " (Twitter), известна към този момент като " Екс " (X), заяви телевизия " Ен Би Си нюз ", представена от ДПА. 

***

Десетгодишно момче бе убито при съветска ракетна офанзива в центъра на североизточния украински град Харков през днешния ден, съобщи УНИАН, като се базира на ръководителя на регионалната военна администрация Олег Синегубов.

***

Руските управляващи и главнокомандващи, наподобява, работят на правилото: може и да е неразрешено, но какво ще ни направят…?!

„ Нападенията против цивилни и против гражданска инфраструктура са неразрешени от интернационалното филантропично право и би трябвало да бъдат прекъснати неотложно ", съобщи Гутериш посредством представителя си Стефан Дюжарик. 

***

Иранката Наргес Мохамади е носителят на Нобеловата премия за мир тази година, съобщи Асошиейтед прес.

Норвежкият Нобелов комитет й присъди през днешния ден влиятелното отличие за нейната битка против потисничеството на дамите в Иран.

Мохамади е вицепрезидент на Центъра за бранители на човешките права (DHRC), управителен от лауреата на Нобелова премия за мир Ширин Ебади.

***

„ Ирански военни започнаха да заемат позиции в Сирия, държани по-рано от бойци на съветската частна войска „ Вагнер ", това оповестиха от американския Институт за проучване на войната, представени от „ Скайнюз ".

„ Войници и офицери от елитното поделение на Техеран Корпус на стражите на Ислямската гражданска война към този момент са поели контрола над няколко пункта във и към централния град Сухна ", добави английската осведомителна организация.

„ Министерството на защитата в Москва заповяда на бойците на " Вагнер " в Сирия или да изоставен Арабската република, или да минат на послушание на съветския контингент там. Поставеният период изтече на 20 септември ", уточни още медията от Обединеното кралство.

„ Вероятно доста хора от   " Вагнер "  са се подчинили на нареждането и почнали да сдават позициите на военните от Ислямската република ", добави Скайнюз.

„ Иран има изогда от това да поеме контрола върху освободените от съветските наемници позиции. Те са ситуирани в непосредствена непосредственост до залежи на петрол и газ ", описаха от Института пред медията.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР